Te-ai inscris la Triatlonul Invictus „Pe Arges in Jos”?

Duminica, 24 aprilie, va avea loc la Pitesti evenimentul sportiv „Pe Arges in Jos”, ca cinstire a Zilei Veteranilor de Război care este sarbatorita anual la 29 aprilie, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României.  Anul acesta evenimentul a ajuns la a  III-a editie si fata de editiile precedente, de data aceasta, organizatorii au hotarat sa acorde atentie nu doar alergarii ci si altor doua sporturi foarte populare precum inotul si ciclismul, astfel evenimentul de anul acesta ofera inclusiv posibilitatea participarii  la proba de triatlon.

Cine este Invictus?

Invictus  este un proiect de voluntariat care se extinde din mediul militar în cel civil si este în primul rând un proiect de educație, o luptă împotriva ignoranței și o punte intre militari și civili ca oameni.

Invictus promoveaza sportul indiferent de varsta si organizeaza evenimente sportive gratuite in cinstea veteranilor de razboi si luptatorilor raniti in teatrele de operatii, sub sloganul „sacrificiul impune respect”.

Desfasurat sub sloganul „triatlon pentru toti”, „Pe Arges in Jos” este un eveniment sportiv la care poate participa oricine, indiferent de varsta, gratuit.

Anul acesta sunt disponibile probe pentru copii, adulti si persoane cu dizabilitati, dupa cum urmeaza:

 • triatlon copii (1,2km alergare, 5km bicicletă, 200m înot) individual;
 • triatlon copii (1,2km alergare, 5km bicicletă, 200m înot) ștafetă;
 • triatlon adulți (10km alergare, 40km bicicletă, 1500m înot) individual;
 • triatlon adulți (10km alergare, 40km bicicletă, 1500m înot) ștafetă;

Pentru adultii care nu stiu sa inoate sunt disponibile probele de duatlon, individual sau stafeta:

 • duatlon adulți (10km alergare, 40km bicicletă) individual;
 • duatlon adulți (10km alergare, 40km bicicletă) ștafetă;

Pentru adultii care nu stiu sa inoate si nu au bicicleta, este disponibila proba de 10 km alergare;
Ca noutate absoluta, editia aceasta se poate participa chiar si la proba specială pentru persoane cu dizabilităţi, menita sa cinsteasca luptatorii romani raniti in teatrele de operatii.

Competitia se va desfasura in parcul Lunca Argesului, parcul Strand (tranzitia dintre cele doua parcuri se face pe sub Podul Viilor) si Bazinul Olimpic Pitesti. Locul de start este parcarea Bazinului Olimpic Pitesti iar programul este urmatorul:

 • ora 8:00 – validare inscrieri, semnarea declaratiei pe propria raspundere si primirea numerelor de concurs;
 • ora 9:00 – deschiderea zonei de tranzitie si lasarea bicicletei. Pentru a intra in zona de tranzitie va trebui sa prezentati numarul de concurs si sa aveti pe cap casca de protectie pentru ciclism;
 • ora  9:30 – start triatlon si duatlon copii;
 • ora 10:00 – sedinta tehnica, prezentarea traseului;
 • ora  10:30 – start triatlon individual/stafeta, duatlon individual/stafeta, cross.

Traseul de anul acesta va fi urmatorul:

 • Pentru proba de alergare triatlon individual/stafeta, duatlon individual/stafeta si cross 10 km – adulti:

START din parcarea Bazinului Olimpic Pitesti, alergare pe traseele rosu, albastru, galben, mov si SOSIRE in parcarea bazinului de inot (zona de tranzit pentru concurentii de la triatlon si duatlon, finish pentru concurentii de la cross), distanta – 10 km. Se va alerga in sensul indicat de sageti.

traseu-alergare

 • Pentru proba de ciclism triatlon individual/stafeta, duatlon individual/stafeta – adulti:

Se iese din zona de tranzitie mergand pe langa biciclete pana la punctul indicat (la fata locului) unde concurentii vor urca pe biciclete.

Se pedaleaza pe traseul galben, continuand pe traseul rosu 14 ture, dupa care se intra pe traseul albastru si se ajunge in zona de tranzitie. Participantii trebuie sa isi numere singuri turele.

Se va pedala in sensul indicat de săgeti. Traseul va fi delimitat cu banda colorata pentru a restrictiona accesul cetatenilor si este asfaltat.

La finalul probei de ciclism, atat participantii de la proba de trialon cat si cei de la proba de duatlon vor coborî de pe biciclete si vor intra in zona de tranzitie.

Participantii de la triatlon se vor indrepta spre bazin iar participantii la duatlon se vor indrepta spre linia de finish.

traseu-bicicleta

 • Pentru proba de inot:

Proba de inot se va desfășura în interiorul Bazinului Olimpic Pitesti. Participantii de la proba de triatlon individual/stafeta se vor indrepta spre bazin, trecand prin zona vestiarelor.

Se vor parcurge 30 de lungimi de bazin (30x50m) iar dupa terminarea probei participantii vor iesi din apa si se vor indrepta catre linia de finish din interiorul bazinului. Pentru participarea la aceasta proba este necesara propria casca de inot!

Participantii care vor reusi sa termine probele la care s-au inscris, vor primi ca trofeu un bujor salbatic stilizat, sub forma de brosa, care in viziunea grupului Invictus reprezinta respectul fata de veteranii de razboi.

Castigatorii fiecarei probe pe categoria de varsta, feminin sau masculin, vor primi pe langa acest trofeu simbolic, o cupa si diferite premii oferite de catre sponsorii evenimentului printre care se numara Intersport, CAF, Velox Logistics, Isostar si floraFARM.

Inscrierile la eveniment se pot face gratuit pana in ziua evenimentului aici sau chiar la fata locului.

In incheiere doresc sa le urez tuturor participantilor de anul acesta mult succes si sa-i felicit pentru ca prin participarea la acest eveniment cinstesc Ziua Veteranilor de Razboi si promoveaza sportul in randul copiilor si adultilor de toate varstele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s