Stiai de YouTube 360?

Astazi am aflat de o functie interesanta implementata de Google, cu un an in urma se pare; este vorba despre posibilitatea incarcarii si/sau vizionarii pe YouTube, a filmarilor la 360 de grade. Ce este o filmare la 360 de grade?  Este o filmare pe care o poti privi ca si cum ai trai o experienta reala. Daca filmarea este facuta de pe o motocicleta, de exemplu, in momentul in care vrei sa privesti lateral, faci click pe filmare si muti mouse-ul in directia in care vrei sa privesti, ca pe Google Maps. Practic, e ca si cum ai fi in mijlocul actiunii, poti privi in sus, in jos, in stanga sau in dreapta, dupa bunul plac, ca si cum tu ai fi operatorul camerei de filmat. Bineinteles pentru a realiza o astfel de filmare, ai nevoie de o camera care poate filma la 360 de grade.

Mi se pare o tehnologie cu aplicabilitate foarte mare in viitor si doua domenii care imi vin acum in minte sunt sport si securitate. Cum ar fi insa, sa chatuiesti cu o fata draguta si sa poti  privi unde vrei tu? 🙂 Eu m-as uita daca are dezordine in camera, asta pe langa multe alte locuri in care as vrea sa privesc. 🙂

Mai mult decat atat, din luna aprilie, YouTube a introdus  posibilitatea urmaririi transmisiunilor live, la 360 de grade. Adica poti urmari evenimente sportive si concerte, ca si cum ai fi in public. Ganditi-va cum ar fi sa urmaresti o astfel de transmisiune de la finala Uefa Champions League!

Partea cea mai frumoasa este ca transmisiunile live la 360 de grade, vin „la pachet” cu „sunetul spatial”, o alta inovatie care iti permite sa auzi cat mai real sunetele venite de la diferite distante si din diferite directii. Desigur, acum ma gandesc la acustica stadioanelor din Anglia, ca tot ma uit la semifinala Liverpool – Villareal.

Odata cu posibilitatea transmisiunilor live la 360 de grade, se pare ca cei care au o astfel de camera, vor putea sa transmita live fara sa mai fie nevoiti sa incarce imaginile apoi. Pentru a te convinge despre ce este vorba, intra pe YouTube si da un search pe „360 video”, alege o astfel de filmare si joaca-te cu imaginea dupa bunul plac. Nu uita ca poti urmari o astfel de filmare, doar de pe Google Chrome.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s