Impresii dupa Baneasa Winter Trail Run – 2016

Duminica, 11 decembrie, a avut loc ultima editie din acest an a Baneasa Trail Run, editia Winter Trail Run, eveniment dedicat tuturor celor care vor sa experimenteze alergarea pe poteci de padure, sponsorizat de Intersport.

Vremea frumoasa si dorinta de miscare au scos din casa 1023 de alergatori, care s-au putut bucura de o cursa excelenta prin padurea Baneasa.

Dupa cum spuneam, temperatura de duminica, chiar si pentru cei mai frigurosi a fost numai buna pentru o alergare in aer liber, in intervalul 12:00 – 16:00 termometrele urcand undeva pana la 12-13°C.

Doritorii au avut de ales intre cursa de cros (10.5 km) si cea de semimaraton (21 km). Conform clasamentului oficial, proba de cros a fost terminata de 520 de alergatori, iar cea de semimaraton de 503. Cel mai bun timp la cursa de cros a fost de 0:36:01, in timp ce la cursa de semimaraton, primul finisher a trecut linia de sosire dupa 1:14:49.

Tinand cont de faptul ca nu am participat la editia de toamna, noutatea absoluta pentru mine a constat in schimbarea locului de start, care s-a dat din zona Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza”.

Tot ca o noutate fata de cursa din primavara, mi-a placut foarte mult startul dat decalat. La start concurentii au fost impartiti in 6 valuri distincte, acestea plecand cu un decalaj de 4 minute unul fata de celalalt. Astfel s-a evitat aglomeratia de la start pe care am trait-o in primavara, de care povesteam aici.

Nu stiu daca a fost doar senzatia mea, dar traseul mi s-a parut mult mai aerisit fata de cursa din primavara. Poate organizatorii au fost mai inspirati in alegerea traseului, poate startul dat decalat in 6 valuri, sau poate chiar si anotimpul rece care a lasat padurea mai golasa, au contribuit la acest rezultat.

Traseul a fost foarte bine marcat si dotat cu puncte de hidratare suficiente, unul din ele foarte bine animat cu muzica buna care te facea sa schimbi un pic ritmul.

Kitul de participare a inclus un hanorac Energetics si un voucher de 20 %, oferite de Intersport, baton proteic si bidon de hidratare, oferite de Powerbar si ca o completare a kitului de participare, dupa cursa fiecare si-a putut recupera caloriile pierdute in timpul alergarii, cu ajutorul meniului oferit de organizatori, format dintr-o salata eisberg, o portie de sarmale cu mamaliguta sau paste cu sos si o doza de bere Ciuc Natur Radler, alc. 0.0 %.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s