Kipchoge câştigă la Berlin, însă recordul stabilit de Kimetto rezistă

De fiecare dată când vine vorba de Maratonul de la Berlin, cu toţii ne gândim la isprava reuşită în 2014 de către Dennis Kimetto, atunci când atletul kenyan a înregistrat un nou record mondial pe o distanţă de maraton – 02:02:57.

De atunci, se tot încearcă parcurgerea aceleiasi distante in mai putin de 2 ore, 2 minute şi 57 de secunde, însă până în prezent nimeni nu a izbutit s-o facă. Cea de-a 44 –a ediţie a Maratonului de la Berlin a adus la start cei mai buni maratonişti ai momentului, iar recordul lui Kimetto era în pericol.

Teoretic lupta avea să se dea între cei 3 granzi ai momentului:

Kenenisa Bekele – catigator al ediţiei de anul trecut a aceleiaşi competiţii, atunci când a trecut linia de sosire cu doar 6 secunde mai târziu decât a făcut-o Kimetto în 2014;

Wilson Kipsang – fost deţinător al recordului mondial la maraton, după ce în 2013, în aceeaşi competiţie, a scos 02:03:23;

Eliud Kipchoge – deţinător al titlului olimpic la maraton şi atletul care a reuşit să parcurgă cel mai rapid o distanţă de maraton (02:00:25), chiar dacă este vorba despre un record neoficial.

bekele_kipsang_kipchoge.png

Surprinzător însă, dintre cei trei favoriţi doar Eliud Kipchoge a contat în lupta finală. Wilson Kipsang a fost primul care a ieşit din calcule, acesta abandonând cursa la km 30, moment în care mi s-a părut că acuza ceva probleme la piciorul stâng, iar apoi a fost filmat în timp părea că voma pe margine.

Kenenisa Bekele a abandonat înainte să ajungă la km 35, iar lupta de final s-a dat între Wilson Kipsang şi Guye Adola, debutant în proba de maraton. Cei doi au avut aproximativ acelaşi ritm până la km 40, însă pe ultimii 2 km Kipchoge a accelerat şi a trecut linia de sosire înregistrând 02:03:32, cu 14 secunde înaintea lui Adola (02:03:46).

kipchoge vs adola

Locul 3 a fost adjudecat de către etiopianul Geremew Mosinet (02:06:09), în urma unei lupte strânse cu Felix Kandie (02:06:13) şi Vincent Kipruto (02:06:14).

În timpul transmisiei prin live streaming, au fost afişate comparaţii între timpii înregistraţi de către liderul cursei şi timpii înregistraţi de Kimetto în 2014. Km 30 a fost ultimul punct în care liderul cursei a fost în grafic, fiind exact pe timpul înregistrat de Kimetto în 2014, după care s-a pierdut câte puţin din ritm.

berlin1

berlin2

Screenshot_2017-09-24-12-12-32

La cursa feminină podiumul a fost ocupat de către Gladys Cherono (2:20:23), Ruti Aga (02:20:41) şi Valary Ayabei (02:20:53).

Nici de data aceasta nu am asistat la stabilirea unui nou record mondial, iar până la incercarea urmatoare, recordul lui Dennis Kimetto ramâne în picioare. Consider că atât vremea, cât şi abandonurile lui Kipsang si Bekele, au avut influenţa lor in rezultatul de azi.

Berlin Marathon 2017.png

Reclame

2 gânduri despre “Kipchoge câştigă la Berlin, însă recordul stabilit de Kimetto rezistă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s